කෘෂි හා ආහාර තාක්ෂණය 10 ශ්‍රේණිය 

ප්‍රශස්ත අස්වැන්නක් ලබා ගැනීම සඳහා කාලගුණික පරාමිතිවල බලපෑම

කාලගුණික පරාමිතිවලට අනුව බෝග වගා කළ යුතු කාලය තීරණය කිරීම

දේශගුණික තත්ත්වවලට ගැලපෙන බෝග තෝරා ගැනීම

වල් පැ ලැ ටි

රෝග 

කෘමි  හා  කෘමි  නොවන  සතුන්  

    පලිබෝධකයන් හදුනා  ගැනීම    
    වල් පැ ලෑටි  පාලනය 
   කෘමි හා කෘමි නොවන  සතුන් පාලනය 
  රෝග පාලනය   
      

     
බිම් සැකසී
  • වගාවට උචිත පරිදි පස සැකසීම
  • රෝග හා පළිබෝධ පාලනය
  • කාබනික පොහොර මිශ්‍ර කිරීම
  • අබවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය ඉවත් කිරීම
කෘෂි කාර්මික වර්ගීකරණය

1. ප්‍රයෝජන අනුව   
2. වැඩන පරිසරය අනුව
3. බෝග වල ජිවිත කාලය අනුව

විද්‍යාත්මක වර්ගීකණය

කුුලය අනුව වර්ගීකරණය

1. 


  • වර්ගීකරණය
  • හැඳින්වීම
  • වැදගත්කම

10.1 වී වගාව ශ්‍රී ලංකාවට වැදගත් වන අයුරු

10.2 වී ශාකයේ රූපීය ලක්ෂණ

10.3 වී ප්‍රභේද

10.3 10.4 වී වගාවට අවශ්‍ය පාරිසරික සාධක

10.5 වී වගාව සඳහා බිම් සැකසීම

10.6 ක්ෂේත්‍ර සංස්ථාපනය

10.7 වී වගාවේ පශ්චාත් සාත්ත

10.8 අස්වනු නෙළීම

කාබනික පොහොර හැදින්වීම

කාබනික පොහොර වර්ග

උදා- කොම් පෝස්ටි පොහොර, කොළ පොහොර, සත්ව පොහොර, දියර පොහොර

 ශ්‍රී ලංකාවේ කෘෂිකර්මාන්තයේ විකාශය

විදේශ ආක්‍රමණ මගින් දේශීය කෘෂිකර්මාන්තයට සිදු වූ බලපෑම

ශ්‍රී ලංකාවේ වර්තමාන කෘෂිකර්මාන්තය